Ziyech neemt het op voor tegenvallende Gutiérrez

Jw
1 november 2015, 21:00

In een uiterst jong en onervaren FC Twente is de hoop gevestigd op de draagkracht van gelouterde spelers, zoals Felipe Gutiérrez. De Chileens international viel zondag in het verloren duel met FC Utrecht (4-2) echter behoorlijk tegen. Aanvoerder Hakim Ziyech zag dat ook, maar nam het na afloop op voor de middenvelder.

"Ik denk dat hij nog niet echt heel fit is. Dat zie je ook. Ik denk dat het ook nog steeds te maken heeft met zijn knie", gaf Ziyech, die één keer tot scoren kwam in Utrecht, aan tegenover FOX Sports. "Als je van zo'n zware blessure terug komt, moet je gewoon wedstrijden spelen."

Door de noodgedwongen verkoop van belangrijke spelers speelt FC Twente dit seizoen vooralsnog een bijrol in de Eredivisie. De Tukkers zijn terug te vinden op de vijftiende plaats. Volgens analyticus en oud-Feyenoorder John de Wolf speelt Gutiérrez met de pest in zijn lijf, maar Ziyech gelooft niet dat zijn teamgenoot gefrustreerd is. "Ik merk daar niks van in de kleedkamer. Maar het is wel zonde, want het is een goede voetballer. Een prachtige voetballer om naar te kijken."

Ziyech (22) is de enige speler die zich bij FC Twente echt weet te onttrekken aan de sportieve malaise. De door veel clubs gevolgde Marokkaan scoorde dit seizoen al zes keer en gaf vier assists. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen