FC Utrecht 'helemaal klaar' met deel fanatieke aanhang

Ger
2 november 2015, 08:16

Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht, is helemaal klaar met een deel van de fanatieke aanhang van zijn club. Fans op de Bunnikside lieten zich zondag tijdens het thuisduel met FC Twente opnieuw van hun slechte kant zien door een spreekkoor van racistische aard te laten klinken.

Op het moment dat Thomas Agyepong, een Ghanese speler van de tegenstander uit Enschede, op de grond lag met een blessure zongen de supporters 'ik heb geen bananen vandaag'. Volgens Van Schaik wil FC Utrecht het incident niet bagatelliseren. "We willen het juist publiekelijk en nadrukkelijk benoemen en één glasheldere boodschap meegeven: wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee. En met wij spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen", aldus Van Schaik op de clubwebsite.

Van Schaik wil in kaart brengen wie de spreekkoren zongen. "We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten." Supporters op de Bunnikside zongen vorig seizoen antisemitische liederen tijdens een thuisduel met Ajax. De KNVB bestrafte dat met een boete van 10.000 euro en oordeelde dat de Bunnikside op 13 december leeg moet blijven als Ajax weer op bezoek komt.

FC Utrecht besloot vervolgens dat fans van de Bunnikside het duel met de rivaal uit Amsterdam wel op andere tribunes mogen bekijken. Burgemeester Van Zanen van Utrecht maakte vorige week bekend dat fans van Ajax volgende maand niet welkom zijn in de Galgenwaard. De Amsterdammers zijn het niet eens met die maatregel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen