Turkse bond schorst voorzitter Trabzonspor driekwart jaar

Jw
4 november 2015, 10:33

De Turkse voetbalbond heeft hard ingegrepen bij Trabzonspor. Negen bestuurders van de Turkse subtopper worden geschorst naar aanleiding van ongeregeldheden rondom de wedstrijd Trabzonspor-Gaziantepspor. Scheidsrechter Çagatay Sahan en zijn assistenten werden na afloop urenlang opgesloten in hun kleedkamer. De voorzitter van de club, Ibrahim Haciosmanoglu, wordt 280 dagen geschorst en krijgt een boete van omgerekend 48.500 euro. 

Acht andere bestuurders van de club krijgen zelfs een jaar schorsing aan de broek en moeten eveneens in de buidel tasten voor hun wangedrag. Trabzonspor moet bovendien twee wedstrijden zonder publiek spelen. 

Op 29 oktober speelde Trabzonspor in eigen huis tegen Gaziantepspor. Trabzonspor schreeuwde in de slotfase om een strafschop na een handsbal. De arbiter legde de bal echter niet op de stip. Na het laatste fluitsignaal werden Sahan en zijn assistenten door de bestuurders vastgehouden in de kleedkamer. Ook had zich bij het stadion een woedende menigte verzameld.

Opmerkelijk genoeg moest president Recep Tayyip Erdohan er aan te pas komen om de arbitrage vrij te laten. Haciosmanoglu besloot pas na een telefonisch gesprek met Erdohan de scheidsrechters te laten gaan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen