Groep F: Arsenal wankelt na pak slaag in Duitsland

4 november 2015, 22:59   Bijgewerkt: 4 november 2015, 23:32

De kans dat Arsenal na de winterstop nog actief is in de Champions League is vrijwel nul. De Londenaren gingen woensdag in Duitsland hard onderuit bij Bayern München (5-1) en kregen na afloop ook nog eens slecht nieuws vanuit Griekenland te horen. Daar won Olympiakos voor eigen publiek met 2-1 van Dinamo Zagreb.

De situatie in groep F is nu als volgt. Bayern München en Olympiakos delen met ieder negen punten uit vier wedstrijden de koppositie, Arsenal en Dinamo Zagreb staan met drie punten gedeeld derde. Het betekent dat Arsenal de twee resterende wedstrijden, thuis tegen Dinamo Zagreb en uit tegen Olympiakos, in elk geval moet winnen om kans te houden op overwintering in het miljoenenbal.

{image[305820][right-half][]}Arsenal was twee weken geleden op eigen terrein nog met 2-0 te sterk geweest voor Bayern München, maar had vanavond weinig te vertellen in de Allianz Arena. Robert Lewandowski kopte Bayern al in de tiende minuut op voorsprong. Arsenal dacht een minuut later wel langszij te komen, maar een goal van Mesut Özil werd afgekeurd omdat hij de bal met zijn elleboog in het doel werkte.

Nadien kwam Arsenal in het stuk nauwelijks meer voor. Bij rust leidde Bayern al met 3-0, door toedoen van Thomas Müller en David Alaba. Laatstgenoemde scoorde met een fraai afstandsschot. Arjen Robben was in de 55ste minuut verantwoordelijk voor de 4-0. Voor de Nederlandse aanvaller was het zo'n beetje zijn eerste balcontact in dit Champions League-seizoen. Robben, die de eerste drie CL-duels miste vanwege blessureleed, stond niet eens een minuut in het veld toen hij doel trof. Met een halve omhaal redde Olivier Giroud in de 69ste minuut de eer voor Arsenal. Het slotakkoord was voor Müller, met een schuiver in de 89ste minuut bepaalde hij de eindscore op 5-1.

Arsenal had toch nog met een enigszins redelijk gevoel huiswaarts kunnen keren als Dinamo Zagreb niet zou verliezen in Griekenland. Daar zag het ook lange tijd naar uit. De regerend kampioen van Kroatië nam in de 21ste minuut de leiding door een rake kopbal van Armin Hodzic. Maar in de laatste 25 minuten draaide Olympiakos het om. Konstantinos Fortounis miste in de 55ste minuut nog een penalty namens de thuisclub - keeper Eduardo stopte en de rebound ging over - maar invaller Felipe Pardo zorgde met twee doelpunten voor een orkaan van geluid van het Griekse publiek. De winnende treffer, in de negentigste minuut, viel nadat een verdediger van Dinamo Zagreb net tekort was gekomen om een steekpass van Fortounis weg te werken. De Kroaten waren in de 79ste minuut met tien man komen te staan, nadat Josip Pivaric zijn tweede gele kaart had gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen