Dortmund en Napoli overwinteren na dikke zeges

5 november 2015, 20:52   Bijgewerkt: 6 november 2015, 13:28

Borussia Dortmund en Napoli hebben zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Beide teams stelden donderdag in de vierde speelronde van de groepsfase overwintering veilig met een duidelijke thuiszege op respectievelijk Qabala (4-0) en Midtjylland (5-0).

Bij rust leidde Dortmund al met 2-0 tegen Qabala op het eigen Signal Iduna Park. Marco Reus opende in de 28ste minuut met een schot vanaf de rand van het penaltygebied de score, Pierre-Emerick Aubameyang was kort voor de doelwissel verantwoordelijk voor de 2-0. Sergei Zenjov (eigen goal) en Henrikh Mkhitaryan zorgden er in de tweede helft voor dat Dortmund verder afstand nam van de bezoekers.

Dortmund heeft na vier duels tien punten en is daarmee al zeker van een plek in de top-twee van groep C, omdat Krasnodar thuis met 2-1 won van PAOK Saloniki. Voormalig AZ-speler Ari en Joãozinho (penalty) scoorden voor de Russische club, die nu zeven punten heeft en daarmee tweede staat. PAOK bezet met drie punten de derde plek, Qabala is met één punt de hekkensluiter.

Napoli is in poule D zelfs al zeker van groepswinst, na een 5-0 overwinning op Midtjylland in het eigen Stadio San Paolo. Manolo Gabbiadini (2), Omar El Kaddouri, Christian Maggio en José Callejon scoorden voor de ploeg van coach Maurizio Sarri. Napoli heeft na vier duels de volle twaalf punten en een voorsprong van zes punten op nummer twee Midtjylland. In punten kunnen de Denen dus nog wel langszij komen, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Italianen. Zij hadden twee weken geleden in Denemarken ook al met duidelijke cijfers gewonnen (1-4).

Club Brugge versloeg Legia Warschau in de groep van Napoli en Midtjylland in het eigen Jan Breydel Stadion met 1-0 en kwam daarmee op vier punten, waardoor het nog meedoet in de strijd om een plek in de tweede ronde van het Europese toernooi. Thomas Meunier tekende in de 38ste minuut voor de enige goal van de avond tegen Legia, dat met één punt laatste staat in de groep. Stefano Denswil had een basisplaats bij Club Brugge, Ruud Vormer was afwezig.