Reijnen: "Die mooie affiches gaan nu nergens meer over"

Ger
6 november 2015, 07:58

Op een zeer teleurstellende avond voor de Nederlandse clubs in de Europa League, was de schade voor FC Groningen uiteindelijk het grootst. De houder van de KNVB Beker verloor op eigen veld van Slovan Liberec (0-1) en is na vier wedstrijden uitgeschakeld in de groepsfase. Verdediger Etiënne Reijnen baalt stevig dat de noorderlingen nu al de genadeklap hebben gekregen.

Met slechts één puntje uit drie duels hing een vervolg van FC Groningen in de Europa League voorafgaand aan de return tegen Slovan al aan een zijden draadje. Alleen met een overwinning had de ploeg van trainer Erwin van de Looi weer een rol van betekenis kunnen spelen in de poule, maar het liep allemaal anders. Door een opmerkelijke late treffer, waarbij de bal via de paal en doelman Sergio Padt over de lijn belandde, gingen de Tsjechen met de volle buit aan de haal. De Groningers zijn nu kansloos om verder te bekeren.

De andere wedstrijd in de poule tussen Olympique Marseille en Sporting Braga leverde donderdag een 1-0 zege voor de Franse topclub op. Door het resultaat is de strijd om de bovenste twee plaatsen nog niet beslist, maar voor FC Groningen rest slechts een rol als figurant. "We wisten van tevoren dat Braga en Marseille in principe een maatje te groot zijn", zegt Reijnen. "Dan is het wel heel zuur dat we uitgerekend door Slovan worden uitgeschakeld. Het is heel erg jammer, want we kunnen veel beter dan we hebben laten zien."

De centrale verdediger beseft ook dat de kille cijfers van FC Groningen na vier duels een verlenging van het Europese avontuur niet rechtvaardigen. "We hebben te weinig gebracht. Defensief waren we niet altijd scherp genoeg en met slechts één gemaakt doelpunt was het ook in aanvallend opzicht veel te pover. Hopelijk kunnen we in het restant van de groepsfase nog wat moois laten zien", verwijst Reijnen naar de duels met Marseille (uit) en Braga (thuis). "Dat zijn twee mooie affiches. Al gaan die wedstrijden natuurlijk nergens meer over."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen