Van Gaal: "Fluit mij maar uit, niet de spelers"

6 november 2015, 16:47

Het geduld van de Manchester United-supporters begint op te raken. Een kleine anderhalf jaar na zijn komst heeft manager Louis van Gaal nog geen soepel draaiende voetbalmachine weten te bouwen en met name het gebrek aan initiatief stoort de fans. "We willen aanvallen", scandeerden supporters van de Engelse topclub afgelopen dinsdag, in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou.

De fans riepen niet alleen om beter voetbal, maar floten de ploeg ook bij vlagen uit. Dat stoorde Van Gaal, laat hij weten. Hij neemt zijn spelers openlijk in bescherming. "Tegen de fans kan ik alleen maar zeggen: bekritiseer mij, fluit mij uit. Niet de spelers. Ik kan het hebben, ik heb veel ervaring opgedaan als trainer."

Hij hoopt dat de supporters zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion, weer achter het team staan. "Het is heel moeilijk om voor Manchester United te voetballen, met alle druk die erbij komt kijken. Als je dat voelt op Old Trafford door het gedrag vanaf de tribune, is dat niet goed voor mijn spelers."

Manchester United scoort dit seizoen bijzonder moeizaam en treft in West Bromwich een ploeg die juist vanuit een zeer sterke organisatie speelt. Het hield in vier van de voorgaande vijf uitwedstrijden 'de nul'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen