Bayern geeft Stuttgart voetballes, Stevens pakt weer punt

7 november 2015, 17:22   Bijgewerkt: 7 november 2015, 17:41

Bayern München speelde vorige week voor de verandering eens gelijk in de Bundesliga, maar heeft drie dagen na de 5-1 zege op Arsenal in de Champions League weer gewonnen in de competitie. De topclub nam al voor rust afstand van laagvlieger VfB Stuttgart: 4-0. Arjen Robben nam de eerste treffer van de middag voor zijn rekening. Huub Stevens heeft ook zijn tweede duel met 1899 Hoffenheim gelijkgespeeld. Het bleef 0-0 tegen Eintracht Frankfurt.

Er staat dit seizoen geen maat op Bayern München. De Duitse koploper won haar eerste tien duels in de competitie en speelde vorige week met 0-0 gelijk. Vanmiddag (zaterdag) werd er thuis tegen Stuttgart de elfde zege geboekt in twaalf speelronden. De formatie van Pep Guardiola had al voor de doelwissel een 4-0 voorsprong te pakken. Robben opende in de veertiende minuut de score, door na een vlijmscherpe counter de bal van dichtbij met de buik in het doel te werken.

Na veertien minuten was het verzet van Stuttgart dus al gebroken, vier minuten daarna was het al 2-0. Douglas Costa schoot raak met een mooie volley in de lange hoek. In het restant van de eerste helft waren ook Robert Lewandowski en Thomas Müller trefzeker. Lewandowski staat na twaalf speelronden overigens al op veertien goals. Bayern was met name in de eerste helft op dreef, het produceerde maar liefst 23 doelpogingen. Namens de bezoekers raakte Filip Kostic met een fraaie knal de lat. In de tweede helft verzuimde Bayern om de score op te voeren, met name Robben was slordig in de afwerking.

Het is niet de beste week in de historie van VfL Wolfsburg. De ploeg van Dieter Hecking verloor dinsdag met 2-0 van PSV en is vandaag ook in de Bundesliga tegen een nederlaag aangelopen. De nummer drie van de ranglijst ging met 2-0 onderuit bij FSV Mainz 05. Julian Draxler onderscheidde zich op een negatieve manier bij de bezoekers, door al in de dertiende minuut voor een harde tackle een rode kaart te krijgen. Bij Wolfsburg, dat door de nederlaag de hete adem van Hertha BSC in de nek voelt, bleef Bas Dost op de bank.

Borussia Mönchengladbach won de voorgaande zes wedstrijden in de Bundesliga, maar bleef vandaag tegen promovendus FC Ingolstadt 04 steken op een 0-0 gelijkspel. Bij de thuisploeg kreeg Granit Xhaka in de tweede helft zijn gele kaart, waardoor Gladbach het duel met tien man moest afmaken.