Van Gaal en Koeman winnen, Vardy schrijft geschiedenis

7 november 2015, 18:05

Na twee keer op rij met 0-0 gelijk te hebben gespeeld, heeft Manchester United zaterdag weer eens een driepunter gescoord in de Premier League. De equipe van manager Louis van Gaal zegevierde op het eigen Old Trafford met 2-0 over West Bromwich Albion. Het Southampton van Ronald Koeman bleef dankzij een 0-1 zege bij Sunderland voor de zesde keer op rij ongeslagen. Leicester City-spits Jamie Vardy blijft ondertussen maar scoren en vestigde zelfs een nieuw Premier League-record.

Met Daley Blind in de basis en Memphis Depay op de bank had Manchester United in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen middenmoter West Bromwich Albion maar liefst 77 procent balbezit. De formatie van Louis van Gaal kwam desondanks niet verder dan één schot op doel, omdat de bezoekers hun zaakjes achterin prima voor elkaar hadden.

Zeven minuten na de pauze was het wel raak voor Manchester United, Jesse Lingard trof doel van buiten het penaltygebied. In de 74ste minuut liet West Brom aanvallend dan eindelijk eens iets zien en het was zelfs bijna direct raak. Saido Berahino kreeg, twee minuten nadat hij was ingevallen, een vrije kopkans. De inzet van de Engelsman miste echter de juiste richting, waardoor Manchester United met de schrik vrij kwam. In de extra tijd werd het nog 2-0, dankzij een rake penalty van Juan Mata. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Gareth McAuley op Anthony Martial, eerstgenoemde moest dat met een rode kaart bekopen.

Manchester United is met 24 punten de nummer vier van de Premier League. Leicester City nestelde zich met een 2-1 thuiszege op promovendus Watford FC aan kop van de ranglijst, naast Manchester City en Arsenal. Het trio clubs heeft 25 punten, maar Manchester City en Arsenal spelen zondag nog tegen respectievelijk Aston Villa (uit) en Tottenham Hotspur (thuis).

Bij Leicester City pikte Jamie Vardy andermaal zijn doelpuntje mee. De 28-jarige spits benutte in de 65ste minuut een penalty en kwam daarmee voor de negende keer op rij tot scoren in een Premier League-wedstrijd. Nooit eerder in de geschiedenis van de Premier League scoorde een speler in hetzelfde seizoen in negen opeenvolgende duels. Ruud van Nistelrooy scoorde in het verleden wel in tien wedstrijden op rij, maar deed dat verspreid over twee jaargangen. De rake penalty van Vardy was de 2-0, N'Golo Kanté had dertien minuten eerder al voor de 1-0 gezorgd. Met een rake penalty bepaalde Troy Deeney in de 75ste minuut de eindscore op 2-1 namens Watford, waar Nathan Aké in de basis stond en Steven Berghuis afwezig was.

Met Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis boekte het Southampton van manager Ronald Koeman een 0-1 zege bij laagvlieger Sunderland. Voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic tekende in de 69ste minuut voor de enige goal van de partij. De Serviër trof doel uit een penalty, toegekend na een overtreding van Yann M'Vila op Ryan Bertrand. Bij Sunderland bleven Patrick van Aanholt en Jeremain Lens op de bank. Southampton is met twintig punten, samen met Tottenham Hotspur, de nummer zes van de Premier League.

West Ham United bezet met één punt meer de vijfde plaats. De Londenaren, dit seizoen al te sterk voor Arsenal, Liverpool, Manchester City en Chelsea, kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Manuel Lanzini was in de dertigste minuut nog wel verantwoordelijk voor de 1-0 namens West Ham, maar Romelu Lukaku maakte kort voor de rust gelijk. Norwich City verliet de degradatieplaatsen dankzij een 1-0 thuiszege op Swansea City. Jonathan Howson kroonde zich met een goal in de zeventigste minuut tot matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen