Roma doet Lazio pijn, Juventus kruipt omhoog

8 november 2015, 17:13

AS Roma is voorlopig de baas in Rome. De ploeg van de geblesseerde Kevin Strootman rekende zondag in het Stadio Olimpico af met stadgenoot Lazio. Hierdoor nadert het koploper Inter, dat eerder op de dag won van Torino, tot op één punt.

AS Roma kende een droomstart tegen Lazio, dat aantrad zonder Nederlanders in de basis. Al na tien minuten was het raak via Edin Dzeko, de spits uit Bosnië-Herzegovina benutte een strafschop. Deze penalty werd toegekend na een overtreding van Lazio-verdediger Santiago Gentiletti. Voor Dzeko, in de zomer overgekomen van Manchester City, betekende dit pas zijn tweede doelpunt van het seizoen in de Serie A.

Na een uur zorgde Gervinho voor de beslissing in de  vermakelijke stadsderby. De Ivoriaanse international schoot laag raak. Bij Lazio, dat nu acht punten minder heeft dan de stadgenoot, bleven Ricardo Kishna en Wesley Hoedt negentig minuten op de bank. De geblesseerde Stefan de Vrij ontbrak.

Namens Roma boekte ook Juventus, de kampioen van afgelopen seizoen, een overwinning. De Oude Dame, dramatisch aan deze jaargang in de Serie A begonnen, versloeg Empoli met 1-3. Mario Mandzukic, Patrice Evra en Paulo Dybala zorgden ervoor dat Juventus een vroege achterstand omboog in een simpele zege. De formatie uit Turijn is hierdoor opgeklommen naar de zevende plek, negen punten achter koploper Inter.