ErediVisie: wat opviel in de twaalfde speelronde

9 november 2015, 10:16

Een klassieker zonder winnaar, fluitconcerten bij de landskampioen, ellende in Enschede, treurnis in Tilburg en amateurtoneel bij ADO. Zie daar de meest in het oog springende ingrediënten van speelronde twaalf van de Eredivisie. FCUpdate.nl pikt de meest opvallende zaken van het voetbalweekend eruit.

De kutavond van Wuytens

{image[305905][right-half][]}Negen van de tien interviews met voetballers na afloop van een wedstrijd staan bol van de clichés en voorspelbare antwoorden. In Tilburg was dat zaterdag anders. Dries Wuytens werd voor de camera gehaald en hij was zó teleurgesteld in zichzelf, dat hij als een gebroken man zijn verhaal deed. Hij erkende volmondig dat hij schuld had aan niet één, niet twee, maar alle drie de doelpunten van tegenstander Excelsior. Het was een kutavond, zei de aangeslagen Belg bij Omroep Brabant. Hij sloot af met een, in deze machowereld waar spelers en trainer maar zelden een realistische blik in de spiegel werpen, opvallend stukje zelfkritiek: "We hebben naar deze wedstrijd toegeleefd en hard getraind. Vanavond hebben we voor elke meter geknokt, maar door mijn toedoen hebben we verloren. Ik bied mijn excuses aan de supporters, mijn medespelers en de technische staf."

Captain Ziyech wil zinkend schip verlaten

{image[305961][right-half][]}Het teleurstellend presterende FC Twente incasseerde zaterdag de zoveelste klap van het seizoen. In de eigen Grolsch Veste werd met ruime cijfers verloren van sc Heerenveen (1-4). De Enschedese club is door de vele slechte resultaten afgezakt naar de vijftiende plaats. Hakim Ziyech vraagt zich inmiddels hardop af wat hij nog doet bij FC Twente. De middenvelder is de wekelijkse uitblinker van de Tukkers, al deelde hij tegen Heerenveen in de malaise door een penalty te missen. "Ik kan nu niet meer doen dan wachten op de transferperiode", aldus Ziyech in gesprek met de NOS. Opmerkelijke woorden van de spelmaker, die gezien zijn status als aanvoerder juist de laatste zou moeten zijn om de handdoek in de ring te gooien. Met een vertrek in de winterstop zou Ziyech het al uitgeklede elftal van Twente bovendien ronduit bibberend van de kou de tweede seizoenshelft insturen.

Haags amateurtoneel 'beetje dom'

{image[305960][right-half][]}ADO Den Haag-trainer Henk Fraser liet zijn doelman Martin Hansen vrijdag toneelspelen in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-1). De Deen ging op de grond zitten omdat hij zich schijnbaar duizelig voelde. Het spel werd daarop door arbiter Eric Braamhaar stilgelegd en Fraser greep de onderbreking aan om zijn elftal goed neer te zetten. "Zijn bloedsuiker was laag", zei de coach na afloop van het duel. Daarna gaf Fraser alsnog toe dat de aanval van duizeligheid van Hansen in scene was gezet. Het stukje amateurtoneel hielp ADO evenwel niet aan de overwinning in Kerkrade. Bovendien schoot de opmerking van Fraser, over de 'lage bloedsuiker', bij verschillende mensen in het verkeerde keelgat. De vader van een diabetespatiëntje noemde de uitspraak op Facebook 'een beetje dom' en nomineerde hem voor de onsportiviteitsprijs 2015. Fraser mag zijn speech gaan voorbereiden.

Vooral Ajax blij met punt in de Kuip

{image[305919][right-half][]}De wedstrijd van het weekend was natuurlijk Feyenoord-Ajax, de klassieker. In de Kuip werd het 1-1, door doelpunten van Sven van Beek en Davy Klaassen. Met dat resultaat kon vooral Ajax prima leven. "Gezien de wedstrijd denk ik dat 1-1 een terechte uitslag is. Natuurlijk, we hadden liever gewonnen. Maar dit resultaat is wel terecht", klonk het bij Davy Klaassen. Ook coach Frank de Boer 'kon leven' met het resultaat, iets dat minder gold voor zijn Rotterdamse collega Giovanni van Bronckhorst. "Er had wel meer ingezeten", stelde hij vast. "Dit gelijkspel voelt als een verlies", deed Dirk Kuyt er bij FOX Sports een schepje bovenop. "We wilden heel graag winnen en dat zat er ook in. Maar uiteindelijk waren we niet goed genoeg." Door het puntje in de Kuip blijft Ajax de Eredivisie aanvoeren, Feyenoord is gepasseerd door PSV en staat nu op plek drie.

PSV-fans fluiten eigen spelers uit

Na ongeveer een half uur in de wedstrijd tegen FC Utrecht klonk een massaal applaus in het Philips Stadion. De reden: Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro waren uit de dug-out gestuurd en mochten beginnen aan hun warming-up. Op dat moment was de stand 1-0 voor PSV, maar het publiek was al helemaal klaar met Luciano Narsingh en Adam Maher. Gesnakt werd naar het moment dat beide spelers gewisseld werden en toen dat gebeurde, kort na rust, klonk een pijnlijk gejuich vanaf de tribunes. Daarvoor waren beide spelers al meerdere keren uitgefloten of op een andere manier negatief benaderd. En dus gaf Narsingh na de wedstrijd toe dat hij, ondanks de 3-1 overwinning, een 'kutgevoel' overhield aan de wedstrijd. En Maher begreep de fluitconcerten niet: "Als thuispubliek hoor je je eigen spelers te steunen. Het is ook niet zo dat ik een fout maakte, het ging om een terugspeelbal. Volgens mij kwam-ie gewoon bij de juiste kleur terecht. Tsja, dan wordt het wel moeilijk." PSV heeft er, als dit zo blijft, dit seizoen een tegenstander bij: de eigen aanhang.

[photo,93597,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen