Geen steun voor Jonk bij grootaandeelhouders Ajax

13 november 2015 – Zijn collega's op De Toekomst staan achter hem, maar verder is er binnen Ajax weinig steun voor Wim Jonk. De grootaandeelhouders van de club, verenigd in de bestuursraad, zijn van mening dat afscheid genomen moet worden van de oud-middenvelder. Dat laat voorzitter Hennie Henrichs van de bestuursraad weten.

Geen steun voor Jonk bij grootaandeelhouders Ajax

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"We hebben uitvoerig met Wim gesproken'", citeert het ANP Henrichs. "Het is helaas niet gelukt om hem aan tafel te krijgen. Dat is jammer, omdat wij Wim respecteren om zijn visie en zijn kennis en kunde", stelt hij.

Eerder deze week liet Ajax weten te willen breken met Jonk. Algemeen directeur Dolf Collee lichtte dat in een verklaring als volgt toe: "De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen. Edwin van der Sar is sinds begin september voorzitter van het technisch hart en ook hij heeft er veel tijd en energie in gestoken. Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk bleek om alle leden aan boord te houden. Daarnaast zijn de eisen die Wim stelde niet in lijn met de opvattingen van de andere leden van het technisch hart, de directie en Raad van Commissarissen."

Omdat Jonk zelf wil blijven, moet een arbitragezaak vermoedelijk uitsluitsel bieden in deze zaak. 

Ajax

gerelateerd