Oekraïne met mooie marge naar Slovenië voor return

14 november 2015, 20:11

Oekraïne heeft een grote stap gezet naar deelname aan het Europees kampioenschap voetbal dat komende zomer in Frankrijk wordt gehouden. De formatie van bondscoach Mikhail Fomenko won zaterdag voor eigen publiek in Lviv het eerste duel met Slovenië in de play-offs met 2-0.

Andriy Yarmolenko en Yevhen Seleznyov maakten de doelpunten voor Oekraïne tegen Slovenië. Eerstgenoemde opende in de 22ste minuut de score. De speler van Dinamo Kiev kwam na een afgeslagen corner van Oekraïne in balbezit, zette met één beweging twee tegenstanders op het verkeerde been en trof vervolgens doel. Negen minuten na de pauze tikte Seleznyov op aangeven van Artem Fedetskiy de 2-0 op het scorebord.

De return is komende dinsdag in het Sloveense Maribor. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor Euro 2016. Oekraïne nam één keer eerder deel aan het EK, in 2012. Het was toen samen met Polen gastheer voor het evenement. Ook Slovenië speelde tot dusver één Europese titelstrijd, in 2000 in Nederland en België. Zowel Oekraïne in 2012 als Slovenië in 2000 overleefde de poulefase niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen