Sampdoria haalt oud-speler Montella terug als coach

15 november 2015, 12:19

Voor de derde keer in zijn carrière gaat Vincenzo Montella aan de slag bij Sampdoria. Na twee periodes als speler in het Stadio Luigi Ferraris gaat de voormalig aanvaller ditmaal als hoofdcoach aan de slag in Genoa. Hij is aangesteld als vervanger van de onlangs ontslagen Walter Zenga.

De komst van Montella is zondagochtend via Twitter bekendgemaakt door Massimo Ferrero, de excentrieke voorzitter van Sampdoria. "Goedemorgen Italië! Ferrero heeft een doelpunt gemaakt en Vincenzo Montella binnengehaald", jubelt de preses. Diezelfde Ferrero besloot eerder deze week te breken met Zenga, uit onvrede over de prestaties. Met zestien punten uit twaalf duels staat Sampdoria tiende in de Serie A.

Montella was als speler tussen 1996 en 1999 actief voor Sampdoria, in het seizoen 2007/2008 keerde hij op huurbasis terug. Als coach deed de oud-international ervaring op bij Catania en Fiorentina. Na drie seizoenen in het Stadio Artemio Franchi werd Montella afgelopen zomer bedankt voor bewezen diensten. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen