Koolhof mikt op januari: "Voelde de pees er afknappen"

15 november 2015 – Dean Koolhof hoopt in januari weer aan te kunnen sluiten bij de selectie van De Graafschap. De middenvelder is herstellende van een zware blessure, half augustus opgelopen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Het is de bedoeling dat ik vanaf begin december naar het stadion ga, om meer buiten te kunnen trainen. Ik hoop meteen na de winterstop weer te kunnen spelen", laat hij weten op de clubsite.

Koolhof mikt op januari: "Voelde de pees er afknappen"

Koolhof legt uit wat er precies gebeurde in die voor hem dramatisch verlopen wedstrijd tegen PEC Zwolle: "Bij een ingooi van Thijs (Bouma, red.) nam ik de bal aan en kreeg ik in het duel een zetje van mijn tegenstander. Daardoor moest ik een extra stap zetten en kwam mijn been verkeerd neer. De pees die van mijn lies naar het bot loopt, scheurde helemaal van het bot af. Ik voelde de pees er afknappen: een erg pijnlijk moment."

Hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis van Doetinchem: "Daar ben ik een nacht gebleven. Vervolgens ben ik een paar dagen later naar het ziekenhuis in Winterswijk gegaan voor een MRI-scan en een dag later naar het AMC in Amsterdam." In het AMC werd de 20-jarige Koolhof, zes dagen nadat hij de blessure opliep, geopereerd. "De artsen in het AMC hebben naar het fragment van de wedstrijd gekeken en ze zeiden dat het pure pech was. Ik kon er zelf niets aan doen; deze blessure had iedereen kunnen overkomen. Gelukkig kon ik vrij snel geopereerd worden. Daarna heb ik zes weken lang eigenlijk niets kunnen doen, op rustig fietsen na. Die tijd was ook nodig, zodat de pees weer goed aan het bot kon vast groeien", legt hij uit.

Eredivisie

gerelateerd