Jonk: "Deze situatie is langzaam maar zeker ontstaan"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 november 2015 – Wim Jonk heeft zich uitgesproken over de soap bij Ajax. De hoofd jeugdopleidingen van de Amsterdamse club, die deze week te horen kreeg dat hij moet vertrekken, is somber gesteld over de toekomst van de jeugdopleiding van Ajax.

Jonk: "Deze situatie is langzaam maar zeker ontstaan"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij Ajax is sprake van een breuk in het technisch hart. Jonk ligt niet op één lijn met de andere leden Marc Overmars en Edwin van der Sar. Omdat er volgens de clubleiding een onwerkbare situatie is ontstaan, kreeg Jonk deze week te horen dat hij het veld moet ruimen. Jonk weigerde echter zijn werk stop te zetten en liet zich dan ook 'gewoon' zien op sportcomplex De Toekomst.

Het lijkt er daarom op dat Jonk en zijn werkgever het geschil uit zullen vechten voor de arbitragecommissie. De hoofdpersoon in kwestie legt tegenover supportersvereniging AFCA uit hoe het zo ver heeft kunnen komen. "De situatie is de laatste jaren langzaam maar zeker ontstaan. Er is niet één directie concrete gebeurtenis geweest die deze situatie heeft veroorzaakt. Het gaat om stevige verschillen van inzicht in waar de jeugdopleiding wel of niet verantwoordelijk voor is. Ook aankopen die werden gedaan, werden niet meer zoals in het begin afgesproken, aan ieder lid van het TH voorgelegd."

De pogingen om de breuk te lijmen, hebben niets opgeleverd, meldt Jonk. Het hoofd jeugdopleidingen, die een vertrouweling is van Johan Cruijff, waarschuwt dat de opleiding van Ajax gevaar loopt bij zijn ontslag. "Als ik niet meer werkzaam ben voor de club, zullen zeker acht tot tien jeugdtrainers direct stoppen", aldus Jonk, die vreest dat Ajax bij het afwijken van de ingeslagen lijn zal worden ingehaald door 'middelmatige clubs'. 

Ajax stelde afgelopen vrijdag bij de algemene ledenvergadering dat het de vijf pijlers van het Plan Cruijff blijft volgen. De situatie omtrent Jonk werd bestempeld als een arbeidsconflict, waarbij er geen andere uitweg dan een ontslag van Jonk mogelijk was. Het hoofd jeugdopleidingen denkt daar dus anders over. Volgens Jonk kan de situatie opgelost worden als de taken en bevoegdheden binnen het technisch hart duidelijk op papier worden gezet. In het uitgelekte rapport van Tscheu La Ling, die kort als adviseur rondliep in de Amsterdam ArenA, kwam dit advies ook naar voren. 

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd