Hongarije na dertig jaar weer op groot evenement

15 november 2015, 22:45   Bijgewerkt: 15 november 2015, 23:10

Voor het eerst sinds het WK van 1986 in Mexico is Hongarije er weer bij op een groot toernooi. De ploeg van bondscoach Bernd Storck kwalificeerde zich zondag voor het EK van komende zomer in Frankrijk, door ook het tweede duel met Noorwegen in de play-offs te winnen. In Boedapest zegevierden de Hongaren met 2-1, eerder deze week wonnen ze in Noorwegen al met 0-1.

Bij Noorwegen begon Markus Henriksen verrassend genoeg in de spitspositie. De hoop was gevestigd op de makkelijk scorende speler van AZ, die in Alkmaar altijd op het middenveld speelt, én Martin Odegaard. Het pas 16-jarige supertalent van Real Madrid mocht in de basiself beginnen bij de Noren, die dus met een achterstand begonnen aan het duel in Boedapest.

Voor Noorwegen veranderde er desondanks niet zoveel aan de opdracht. De gasten moesten nog steeds twee keer scoren, alleen was een verlenging nu wel uitgesloten. Noorwegen ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar had pech dat Even Hovland uit een hoekschop van Odegaard op de paal kopte. Ook Mohamed Elyounoussi kreeg in het strafschopgebied nog een aardige kans.

De Noorse wisselingen sorteerden echter niet het gewenste effect, ondanks twee kansen in het begin van de tweede helft. De beste mogelijkheden waren voor het thuisland, voormalig PSV-speler Balazs Dzsudzsak was twee keer dicht bij de 2-0. Eerst schoot de Hongaarse captain op de lat, later in het tweede bedrijf stuitte hij op de Noorse keeper Nyland.

Henriksen eiste in de slotfase de hoofdrol voor zich op, in positieve én negatieve zin. De AZ-speler werkte in de 83ste minuut een Hongaarse hoekschop in eigen doel, waarmee hij onbedoeld een einde maakte aan de Noorse hoop. Vier minuten later scoorde Henriksen in de rebound wel in het goede doel, maar die treffer kwam te laat voor de Noren en dus keert Hongarije op Euro 2016 na dertig jaar terug op een groot toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen