Boëtius: "Fysiek maak ik volgende stap bij Basel"

Ger
16 november 2015, 10:32

Jean-Paul Boëtius is bij FC Basel in een andere wereld terechtgekomen. De aanvaller, die afgelopen zomer bij Feyenoord vertrok, heeft in zijn eerste periode bij zijn Zwitserse club een speciaal programma afgewerkt. De trainingsopbouw en fysieke schema's waren naar Bundesliga-voorbeeld.

"De eerste week heb ik bijna alleen maar apart van de groep getraind om fysiek sterker te worden. Echt anderhalf tot twee uur lang vol gas, soms zelfs nog langer. Wat ik dan deed? Rennen. Alleen maar rennen, rennen, rennen. Soms een schot en dan weer rennen", zegt Boëtius in De Telegraaf. "Maar het was een mooie uitdaging en ik heb er alleen maar profijt van."

"Je weet van tevoren dat zulke dingen je te wachten staan. In het buitenland wordt iets anders verlangd", beseft Boëtius. "Dat is ook het geval als je naar Duitsland of Engeland gaat. Toen ik er bij Feyenoord voor het eerst bij kwam, was ik ook een scharminkeltje. Dat is redelijk rechtgetrokken en nu maak ik fysiek weer een volgende stap."

Volgens de vleugelspeler ligt het tempo bij Basel hoger dan in Nederland. "Die jongens kunnen lopen, niet normaal. Maar het gaat me goed af, ik word conditioneel sterker. En in de competitie zie je dat de jongens hier echt een vechtmentaliteit hebben. Ze laten het koppie niet hangen en gaan echt negentig minuten vol gas. Zelfs als ze 3-0 of 4-0 achter staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen