Alderweireld: "Spanje zal fouten harder afstraffen"

Ger
16 november 2015, 13:15

De nationale ploeg van België staat dinsdag voor een nieuwe uitdaging. In Brussel nemen de Rode Duivels het in een oefeninterland op tegen Spanje. De Belgen deden afgelopen vrijdag al vertrouwen op door met 3-1 van Italië te winnen.

Toby Alderweireld stelt dat de nummer één van de wereldranglijst tegen Spanje nog beter voor de dag zal moeten komen. "We weten ook wel dat we tegen Italië veel kansen hebben weggegeven. Dat moet tegen de Spanjaarden beter want zij zullen die fouten harder afstraffen. Spanje heeft veel meer kwaliteiten dan Italië dus het wordt opnieuw een mooie test", zegt de verdediger tegen Sporza.

"We willen dominant spelen. België speelt niet meer met elf man achter de bal", aldus Alderweireld. "We zetten druk en creëren kansen. We scoren drie keer tegen Italië, dat is toch zelden voorgekomen. De supporters zien liever een leuke ploeg die vooruit wil voetballen, zeker thuis. Ook tegen Spanje moeten we onze supporters waar geven voor hun geld."

De oud-Ajacied is onder de indruk van de breedte van de selectie van de Zuid-Europeanen. "Spanje kan drie volwaardige elftallen opstellen. Het heeft nog meer weelde dan België. Wie er ook speelt, het is een topploeg. We moeten bewijzen dat we ook tegen Spanje iets kunnen laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen