Corona en Ruiz trefzeker in WK-kwalificatie CONCACAF

18 november 2015 – Twee voormalig eredivisiespelers waren dinsdagavond (lokale tijd) belangrijk voor hun land in de WK-kwalificatie van de CONCACAF. Bryan Ruiz (ex-FC Twente) hielp Costa Rica met een doelpunt langs Panama, Jesús Corona was trefzeker namens Mexico tegen Honduras. Ook hij speelde in het verleden in Enschede.

Corona en Ruiz trefzeker in WK-kwalificatie CONCACAF

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Corona opende in Honduras halverwege de tweede helft de score, vlak daarvoor was hij als invaller in de ploeg gekomen. Een andere invaller, Jurgen Damm, maakte vervolgens de beslissende tweede goal. Bij Mexico stonden PSV-spelers Andrés Guardado en Hector Moreno in de basis. Het duel werd overschaduwd door een zware blessure van Luis Garrido, de international van Honduras brak op gruwelijke wijze zijn been.

Costa Rica won, mede dankzij het doelpunt van Ruiz, met 1-2 van Panama. De Verenigde Staten kwam niet verder dan 0-0 in de uitwedstrijd tegen Trinidad & Tobago, Jamaice boekte een 0-1 zege in Haiti.

Nog twaalf teams maken in de CONCACAF-zone kans op WK-deelname, deze zijn verdeeld over drie groepen van vier. De nummers één en twee hiervan plaatsen zich voor de laatste ronde van de kwalificatie.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd