El Ghanassy: "Banksaldo daalde snel en er kwam niets bij"

18 november 2015, 11:56

Met name in Heerenveen zal men hem nog kennen: Yassine El Ghanassy. De aanvaller speelde in 2013 een half jaar op huurbasis in het Abe Lenstra Stadion. Hij stond op dat moment onder contract bij AA Gent en dat bleef zo tot 2014, toen hij zijn contract liet ontbinden. Negen maanden lang zat de 25-jarige speler vervolgens zonder club. In de Belgische krant Het Nieuwsblad kijkt hij openhartig terug op die periode. 

In de negen maanden dat hij clubloos was, leek het erop alsof de carrière van El Ghanassy voorbij was. "Dat dacht ik ook even. Ik zat negen maanden zonder club nadat ik mijn contract had verbroken bij AA Gent. Eerlijk: dat was het stomste wat ik kon doen. Ik vergat dat ik profvoetballer was. Ik deed veel uitstapjes en had een dure levensstijl. Mijn bankrekening daalde drastisch en er kwam niets meer bij. Toen besefte ik dat het zo niet langer kon." De tweevoudig Belgisch international heeft enorm veel spijt van zijn vertrek bij Gent: "Ik luisterde naar de verkeerde mensen. Makelaars beloofden me een topclub terwijl ik in de B-selectie zat bij Gent. Nu besef ik dat dat geen straf was, maar een manier om me te laten inzien dat ik discipline moest tonen."

Na driekwart jaar zonder club ging El Ghanassy aan de slag in Noorwegen. Hij tekende een contract bij Stabaek en namens die club was hij dit jaar goed voor vijftien assists. "Stabaek was nog mijn enige uitweg. Ik verdiende er veel minder, maar toonde wel discipline en werkijver." De vleugelaanvaller voelt zich nu klaar om weer hogerop te gaan. "Na een succesvol seizoen boden ze mij een nieuw contract, maar dat weigerde ik. Ik wil een nieuwe uitdaging. Ik hoop nog altijd op een mooie Belgische club of een buitenlandse subtopper."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen