Oranje-spelers mochten na afgelasting niet met pers praten

19 november 2015, 07:32

Kenny Tete moest even slikken toen de spelersbus van Oranje dinsdag plotseling omdraaide. De international was zich in de bus aan het voorbereiden op de oefeninterland tegen wereldkampioen Duitsland, toen duidelijk werd dat het duel niet door kon gaan. Hij vertelt in De Telegraaf hoe hij het beleefd heeft.

"Ik ben niet gauw bang. Maar het was wel even schrikken", zegt Tete. In de spelersbus van Oranje zat Tete een beetje achterin. "Ik zat alleen, koptelefoon op, diep in mijn focus. Pas toen de chauffeur plots omkeerde, besefte ik dat het mis was. Ik dacht direct aan een zelfde situatie als vrijdag in Parijs. Maar lopen we nu echt gevaar? Doordat we in het begin weinig informatie kregen, spoken er echt allerlei gekke dingen door je hoofd."

"Mijn vader en moeder schrokken misschien nog wel meer dan ik", vervolgt hij. "Ook omdat er een gerucht was dat er een ambulance vol explosieven was gevonden. Dat werd al ontzenuwd voordat het ons had bereikt. Mijn ouders waren er allebei klaar voor om vanuit Amsterdam naar Hannover te rijden en me op te halen. Aan hun reactie merkte ik dat de aanslagen in Parijs diepe wonden hebben geslagen. Het klinkt misschien wat zwaar, maar de wereld is sindsdien toch anders geworden. De dreiging kwam in Hannover opeens heel dichtbij."

Eenmaal terug in het hotel kregen de spelers instructies van Danny Blind: "We mochten niet met de pers praten, om te voorkomen dat we verkeerde of onvolledige informatie zouden verstrekken en om de Duitsers rustig onze veilige thuisreis te kunnen laten regelen. Tijdens het eten heb ik veel met Terence Kongolo en Quincy Promes gesproken, omdat je er toch vol van bent en de gebeurtenissen van je af wil praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen