Van Persie scoort voor 'Fener', assist Sneijder niet genoeg

21 november 2015, 18:23   Bijgewerkt: 21 november 2015, 21:18

Mede door een doelpunt van Robin van Persie heeft Fenerbahçe de koppositie gegrepen in de Turkse Super Lig. De formatie uit Istanbul won zaterdag de uitwedstrijd tegen laagvlieger Mersin Idmanyurdu met 1-3. Van Persie was verantwoordelijk voor de derde Fenerbahçe-goal.

Van Persie was in de 57ste minuut trefzeker. De Nederlandse aanvaller tikte een lage voorzet van Mehmet Topal vanaf de rechterflank in het doel en zorgde daarmee voor de 0-3. Hasan Kaldirim en Nani waren eerder al trefzeker geweest voor Fenerbahçe. Prejuce Nakoulma deed in de 59ste minuut iets terug namens Mersin, dat het duel met tien man eindigde door een directe rode kaart van Nurullah Kaya in de 84ste minuut. Van Persie begon in de basis bij Fenerbahçe en werd in de 65ste minuut naar de kant gehaald door coach Vitor Pereira.

Fenerbahçe komt door de winst op 27 punten en neemt daarmee de koppositie over van Besiktas (26 punten). Dat team speelt zondag nog wel een thuiswedstrijd tegen Sivasspor. Galatasaray moest later op de dag in de thuiswedstrijd tegen Antalyaspor genoegen nemen met een punt, het werd 3-3. Door goals van Yasin Öztekin (voorbereid door Wesley Sneijder), Lukas Podolski en Selçuk Inan kwam de regerend kampioen van Turkije drie keer op voorsprong. Galatasaray, dat eerder deze week plotseling brak met hoofdcoach Hamza Hamzaoglu en tegen Antalyaspor onder leiding stond van interim-trainer Claudio Taffarel, gaf het echter telkens weg. Mbilla Etame bepaalde in de derde minuut van de extra tijd de eindscore op 3-3, Inan had twee minuten daarvoor nog voor de 3-2 namens Galatasaray gezorgd.

Galatasaray is met 22 punten de nummer drie van de Turkse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen