PEC Zwolle laat weinig heel van Roda JC

21 november 2015, 21:43

Het was vooral te danken aan PEC Zwolle dat het bij 0-5 bleef in Kerkrade. De bezoekers vonden het na de vierde treffer wel best en lieten het spel aan Roda JC, tot invaller Nijland in de laatste minuut nog een goaltje maakte. Het krachtsverschil tussen de twee ploegen was erg groot vanavond. Na een klein kwartier stond het al 0-2 en toen Roda na rust de schade probeerde te herstellen, werd het alleen maar erger.

Roda probeerde soms wel wat terug te doen, maar het zelfvertrouwen was na de vroege achterstand compleet verdwenen. Alleen uit de vele corners die de thuisploeg kreeg werd het soms even gevaarlijk, maar achterin bleef het kwetsbaar. PEC Zwolle kreeg nog wat kansen, maar bewaarde de nekslag voor de tweede helft.

Na de vierde treffer nam PEC Zwolle gas terug. De ploeg had de buit binnen en hoefde niet meer zo nodig. Roda JC was daar dankbaar voor, stopte ook met het onbezonnen aanvallen en hield de boel wat meer gesloten. Dat resulteerde in een wat saai einde van de wedstrijd, waarin weinig meer gebeurde. Op een paar wanhoopspogingen na werd Roda niet echt gevaarlijk en bleef zelfs een eretreffer uit. De laatste actie van de wedstrijd resulteerde wel in een goal, maar weer was het PEC Zwolle dat mocht juichen. Met een bekeken balletje zorgde invaller Stef Nijland voor een passend slotakkoord.