Invaller Kalinic helpt Fiorentina met twee goals aan remise

Ger
22 november 2015, 17:02   Bijgewerkt: 23 november 2015, 11:27

Fiorentina is met de nodige moeite gedeeld aan kop gekomen van de Serie A. De ploeg uit Florence knokte zich in de thuiswedstrijd tegen Empoli terug van een 0-2 achterstand. Twee treffers van invaller Nikola Kalinic bezorgden La Viola alsnog een puntje.

Middenmoter Empoli nam na achttien minuten brutaal de leiding in Stadio Artemio Franchi. Marko Livaja was de maker van het openingsdoelpunt. Marcel Büchel verdubbelde die marge zelfs nog binnen het eerste half uur. Voor coach Paulo Sousa was die tussenstand reden om in de rust in te grijpen. Hij liet Mario Suarez en Ante Rebic in de kleedkamer achter voor Kalinic en Federico Bernardeschi. Het wisselbeleid van Sousa sorteerde het gewenste effect. Met twee doelpunten dwong Kalinic een gelijkspel af. Bijna had de invaller zelfs een hattrick gemaakt, maar de lat stond een derde treffer in de weg.

Fiorentina moet de eerste plaats in de Italiaanse competitie nu delen met Napoli, dat eerder op de dag won bij Hellas Verona (0-2). De concurrent gaat op basis van een beter doelsaldo aan de leiding. Internazionale kan beide clubs echter nog voorbijsteken bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Frosinone.

Basisspeler Wesley Hoedt bleef met Lazio op een 1-1 gelijkspel steken in het thuisduel met Palermo. Edoardo Goldaniga zette de bezoekers op voorsprong, invaller Antonio Candreva zorgde namens de Romeinse club vanaf de penaltystip voor evenwicht. Ricardo Kishna deed bij Lazio in de slotfase enkele minuten mee.