ADO en Vitesse moeten genoegen nemen met punt

22 november 2015, 18:46

Twee keer kwam Vitesse op bezoek bij ADO Den Haag op voorsprong, maar genoeg voor de zege bleek dat niet voor de Arnhemmers. De ploeg van Peter Bosz moest in de Hofstad genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel en mocht daar achteraf zelfs nog blij mee zijn. ADO was in de gehele tweede helft namelijk de bovenliggende partij in het duel.

Vitesse begon dus sterk aan het duel, maar zakte na de treffer van Yeini wat weg. Daardoor kwam ADO wat beter in de wedstrijd en kreeg het via Kenji Gorré een enorme kans. De vervanger van Edouard Duplan schoot van dichtbij echter te zacht in, waardoor Eloy Room redding kon brengen. Overigens had Dominic Solanke namens Vitesse daarvoor ook al een grote om zeep geholpen, door vanuit kansrijke positie naast te schieten.

Bij ADO was Ruben Schaken de gevaarlijkste man en het was dan ook niet vreemd dat hij in de 33ste minuut de 1-1 aantekende. De buitenspeler vond het net met een uitstekende schuiver in de lange hoek. Lang kon ADO niet genieten van de gelijkmaker, want vier minuten daarna was het al weer raak voor Vitesse. Uit een vrije trap kopte linksback Kelvin Leerdam de bal uitstekend in de lange hoek achter Hansen.

Zo goed als Vitesse bij vlagen voor de pauze speelde, zo lastig hadden de Arnhemmers het na de doelwissel. ADO legde veel meer strijd aan de dag dan voor rust en zat er bovenop bij de technisch sterke spelers van Vitesse. ADO werd ook gesteund door het feit dat het vijf minuten na rust de gelijkmaker op de borden zette. Omdat Mike Havenaar werd vastgehouden, besloot Bas Nijhuis de bal op de stip te leggen. Het buitenkansje werd feilloos benut door de sterk spelende Timothy Derijck: 2-2.

De Belg staat niet bekend om zijn scorend vermogen, maar kreeg na de gelijkmaker nog twee enorme mogelijkheden om het net te vinden. De middenvelder kon twee keer vogelvrij inkoppen, maar beide pogingen waren niet zuiver genoeg om de 3-2 op de borden te zetten. Dat was gezien het speelbeeld wel verdiend geweest, want ADO was de bovenliggende partij in de tweede helft. Vitesse creëerde nagenoeg niets en grossierde in balverlies en mag, op basis van de slechte tweede helft, dan ook niet klagen over de puntendeling.

Vitesse raakt door het puntenverlies de aansluiting met de topclubs kwijt, terwijl ADO voor de vijfde keer ongeslagen blijft in de Eredivisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen