Wenger: "UEFA accepteert in feite het gebruik van doping"

Jw
23 november 2015, 18:18   Bijgewerkt: 23 november 2015, 18:25

Arsene Wenger heeft zijn onvrede geuit over het dopingbeleid van de UEFA. De trainer van Arsenal vindt dat de Europese voetbalbond niet hard genoeg heeft ingegrepen rondom dopingzondaar Arijan Ademi. Volgens Wenger had Dinamo Zagreb een puntenstraf moeten krijgen, omdat de Kroaat direct na de wedstrijd tegen The Gunners positief werd getest.

Ademi kreeg zelf wel een zware straf, namelijk vier jaar schorsing, maar die heeft geen invloed op de uitslag van de wedstrijd. Dat vindt Wenger maar vreemd. "De UEFA bepaalt de regels, maar ik ben het met deze regel niet eens. Het resultaat blijft namelijk gewoon staan, waarmee je in feite aangeeft het gebruik van doping te accepteren", aldus Wenger op de persconferentie.

Ademi was niet beslissend in het scoreverloop, maar speelde wel de hele wedstrijd tegen Arsenal, die met 2-1 werd gewonnen door de Kroaten. De Londenaren nemen het dinsdag in de Champions League opnieuw op tegen Dinamo Zagreb. De ploeg van Wenger moet winnen om de kansen in leven te houden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen