Basisplek lonkt eindelijk voor Siem de Jong: "Ik wacht af"

24 november 2015, 14:19

De kans is groot dat Siem de Jong komend weekend eindelijk in de basis mag beginnen bij Newcastle United. Na de pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Leicester City is de roep om vers bloed in de ploeg luid en bovendien kampen middenvelder Jack Colback en Cheick Tiote met blessures. Een eerste basisplek van dit seizoen lonkt dus voor De Jong, maar de Nederlander wil daar nog niet op vooruitlopen.

"Ik weet het niet", antwoordt de voormalig Ajacied in The Chronicle op de vraag of hij komend weekend denkt te starten in de Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace. "Ik wacht af tot ik mijn kans krijg. Voorlopig kan ik niets anders doen dan mijn best doen tijdens trainingen en zo veel mogelijk minuten maken bij de beloften. Ik wacht af en hoop dat mijn kans snel komt, maar dat is aan de manager", weet hij.

De Jong is inmiddels anderhalf jaar speler van Newcastle United, maar miste door blessures vrijwel het complete seizoen 2014/2015. Deze fysieke problemen heeft de 26-jarige Nederlander inmiddels achter zich gelaten. "Ik ben fit, al heb ik natuurlijk een tijdje niet gespeeld. Maar ik ben al het hele seizoen blessurevrij. Het is dus geen kwestie van fit zijn, het is een kwestie van een aantal wedstrijden op rij voetballen."

Tot dusver speelde De Jong dit seizoen slechts 114 minuten in de Premier League, verdeeld over zeven invalbeurten. Tegen Leicester mocht hij afgelopen zaterdag negen minuten voor tijd invallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen