Bosz looft Solanke: "Zelden zo'n voetballer gezien"

25 november 2015, 19:43

In Arnhem streken de afgelopen seizoenen meerdere prima spelers van Chelsea neer en ook dit seizoen zijn er bij Vitesse enkele toptalenten te bewonderen. Met name spits Dominic Solanke, die pas achttienjaar is, maakt indruk. Volgens trainer Peter Bosz is de Engelsman een spits van uitzonderlijke klasse.

"Hij komt net kijken in de volwassen voetbalwereld. Je ziet dat hij ongelofelijk getalenteerd is, hij heeft exceptionele kwaliteiten. Zo'n voetballer heb ik zelden gezien. En dan bedoel ik vooral op die leeftijd. Het is eigenlijk onvoorstelbaar als je ziet wat hij doet", zegt de coach tegen VI.

Volgens Bosz is het belangrijk dat Solanke op fysiek gebied stappen zet. "Nu moet-ie sterker worden. Spelen tegen fysiek sterke verdedigers, die soms tien jaar ouder zijn dan hij, is nieuw voor hem. Je ziet dat hij zich soms nog gemakkelijk laat wegzetten. Dat is te leren. Voor een speler van zijn lengte is hij bijzonder wendbaar en heeft-ie een meer dan gemiddelde techniek. Ik verwacht echt dat hij een heel grote gaat worden. Wat dat betreft is het, denk ik, heel bijzonder dat Dom nu bij ons voetbalt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen