Krasnodar dwingt kwalificatie af met zege op Dortmund

Jw
26 november 2015, 19:11

FK Krasnodar heeft zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De club uit Moskou rekende op eigen terrein af met Borussia Dortmund (1-0), dat zich eerder al had gekwalificeerd voor de knock-outfase. Krasnodar greep bovendien de leiding in de groep.

Het enige en dus beslissende doelpunt viel al in de tweede minuut van de wedstrijd. Dortmund's steunpilaar Mats Hummels (foto) beging een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en veroorzaakte een strafschop. Pavel Mamayev pakte het cadeautje uit vanaf elf meter (1-0).

Borussia Dortmund was in het vervolg van de wedstrijd de betere partij, maar in tegenstelling tot in de Bundesliga, waarin het al 36 keer scoorde, was het niet koelbloedig in de afronding. Daar kwam ook wat pech bij kijken. Zo schoot Henrikh Mkhitarian op de paal en belandde een inzet van Julian Weigl op de lat.

Rubin Kazan grijpt strohalm

Rubin Kazan boekte vanavond de eerste groepszege. Dat was nodig ook, want een overwinning was noodzakelijk voor de Russen om de kansen op kwalificatie in leven te houden. De verrassende koploper FC Sion werd met 2-0 verslagen. Groepsgenoten Liverpool (nummer twee) en Bordeaux (nummer vier) staan later op de avond nog tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen