AZ uitgeschakeld in Europa na late thuisnederlaag

Jw
26 november 2015, 21:22   Bijgewerkt: 26 november 2015, 21:34

AZ heeft donderdagavond in eigen huis opnieuw zijn meerdere moeten erkennen in Partizan Belgrado en daardoor is de knock-outfase van de Europa League onbereikbaar geworden. De Alkmaarders hadden zeker kans op meer, maar lieten zich in de slotfase foppen door de  Servische opponent: 1-2. Dabney Dos Santos scoorde voor AZ en voor Partizan vonden Aboubakar Oumarou en Andrija Zivkovic het net. In de andere wedstrijd van groep L boekte Athletic de Bilbao een 2-3 overwinning in Augsburg.

AZ wist vooraf dat de drie punten in Alkmaar moesten blijven om kans te houden op een plaats in de volgende ronde. Zonder Mounir El Hamdaoui, die in Europese wedstrijden niet speelgerechtigd is, moest de thuisploeg dus minimaal één keer op het scorebord zien te komen. Daar zorgde zijn vervanger Dos Santos voor, maar dat was door de twee Servische doelpunten niet voldoende om de hoop op Europese overwintering in leven te houden.

Zoals wel vaker dit seizoen in Eurpa verzuimde AZ zichzelf dus te belonen en in de slotfase van het eerste bedrijf kreeg Partizan plots kansen om de score te openen. Oud-Feyenoorder Stefan Babovic, die net als zijn medespelers bij ieder akkefietje veel theater maakte, schoot na mistasten in de Alkmaarse defensie nipt voorlangs en Oumarou kreeg een voorzet niet tussen de palen.

Na ruim een uur kreeg AZ uit het niets een domper te verwerken toen Oumarou helemaal vrij werd gelaten en met het hoofd zijn ploeg langszij bracht. Nikola Ninkovic miste even later een enorme kans voor Partizan waardoor AZ in leven bleef. Vijf minuten voor tijd had Derrick Luckassen dé kans op de benodigde zege op zijn schoen, maar de verdediger raakte de bal helemaal verkeerd. Zivkovic velde in de slotfase definitief het vonnis over de Alkmaarders door een prachtige actie van Oumarou doeltreffend af te ronden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen