Cerny lacht van oor tot oor: "Ga dit nooit vergeten"

Jw
26 november 2015, 23:48

De pas achttienjarige Vaclav Cerny maakte donderdag het verschil bij Ajax. De Tsjechische invaller klopte na een lange rush vanaf de middenlijn Celtic-doelman Craig Gordon met een schot in de korte hoek, waarna de ploeg uit Amsterdam de 2-1 voorsprong niet meer uit handen gaf. Cerny was na afloop het stralende middelpunt.

Cerny werd door trainer Frank de Boer ingebracht om iets te forceren voorin, waar Ajax vooral na de rust moeite had om tot kansen te komen. Drie minuten voor tijd scoorde Cerny op aangeven van Arek Milik, aan wie hij de bal overigens ook had kunnen afgeven. "Of ik hem niet had moeten afspelen? Ik ben een aanvaller en het was een kans, dus ik dacht: ik maak hem wel", zei Cerny tegen RTL7.

"Het klopt dat deze goal belangrijk was, dus dat is alleen maar mooi. Ik wilde goed spelen en heb het winnende doelpunt gemaakt, dus ik ben wel tevreden. Ik ga dit nooit vergeten", straalde de jongeling, die zijn vierde wedstrijd speelde voor Ajax en zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maakte.

Hoe blij de Ajacieden ook waren, de kansen om te overwinteren in Europa zijn nihil. Alleen als Fenerbahçe thuis verliest van Celtic en Ajax de laatste wedstrijd wint van Molde FK, blijft de ploeg van De Boer actief in Europa.