Blessuregevoelige Kuiper: "Dit is mijn laatste kans"

28 november 2015 – Blessures vormen de rode draad in de carrière van Nicky Kuiper. De 26-jarige verdediger is in vijf jaar tijd al drie geopereerd aan zijn rechterknie, terwijl hij ook al twee keer de kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd. De oud-speler van FC Twente staat momenteel onder contract bij Willem II, maar speelde daar nog geen minuut. "Ik weet dat dit mijn laatste kans is", zegt hij tegen de NOS.

Blessuregevoelige Kuiper: "Dit is mijn laatste kans"

De oud-speler van Twente beseft dat zijn zwakke fysieke gesteldheid een grote rol speelt in zijn voetballoopbaan. "Ik moet nu elke ochtend eerst een paar stappen zetten voordat ik echt op gang kan komen", legt hij uit. "Dat zal altijd zo blijven. Ik wandel veel met de hond, soms voel je dan dat het niet lekker gaat. Daar zal ik mee moeten leren omgaan. De knie beheerst mijn hele leven."

Toen Kuiper tijdens een oefenduel met FC Twente opnieuw zijn kruisband scheurde, wilde hij een punt zetten achter zijn profloopbaan. "Toen dacht ik: ik stop ermee. Maar mensen om me heen zeiden: nee joh, je moet niet stoppen. Toen besloot ik er toch voor te gaan en ging ik op zoek naar de beste arts om alles goed in elkaar te zetten."

Eredivisie

gerelateerd