De Bruyne helpt City langs Koeman, Van Aanholt goud waard

28 november 2015, 18:18   Bijgewerkt: 29 november 2015, 12:06

Met Kevin De Bruyne als uitblinker heeft Manchester City zich herpakt van het pak slaag van vorige week tegen Liverpool (1-4). Door een goal en twee assists van de Belgische spelmaker won de equipe van manager Manuel Pellegrini zaterdag in het eigen Etihad Stadium met 3-1 van het Southampton van Ronald Koeman. Patrick van Aanholt legde met een doelpunt de basis voor de 2-0 thuiszege van Sunderland op Stoke City.

Pellegrini stoorde zich afgelopen weekend behoorlijk aan zijn eigen ploeg. "Zelfs als we met opzet zo slecht hadden willen spelen, was dat niet gelukt", mopperde de manager van Manchester City na afloop van het treffen met Liveprool. Zijn team was uit op eerherstel en slaagde in die missie. Binnen twintig minuten leidden The Citizens al met 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Southampton. De Bruyne opende in de negende minuut de score op aangeven van Raheem Sterling en bereidde elf minuten later de 2-0 voor van Fabian Delph. Laatstgenoemde scoorde met een afstandsschot dat door Virgil van Dijk nog van richting werd veranderd.

Southampton had in de eerste helft weinig te vertellen in Manchester, maar kwam enkele minuten na de doelwissel wel terug in de partij. Shane Long kopte in de 49ste minuut uit een voorzet van Sadio Mané de aansluitingstreffer op het scorebord. Southampton, met naast Van Dijk ook Maarten Stekelenburg in de basis en Jordy Clasie en Cuco Martina op de bank, ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Die viel echter niet. Twintig minuten voor tijd was Aleksandar Kolarov aan de andere kant wel verantwoordelijk voor de 3-1. De Servische verdediger kon, ongedekt, raak schieten na een mooie pass van De Bruyne.

Manchester City komt door de overwinning op 29 punten, waarmee het in elk geval voor ruim twee uur aan kop gaat in de Premier League. Leicester City en Manchester United, momenteel met respectievelijk 28 en 27 punten de nummers twee en drie van de ranglijst, komen later op de avond nog wel in actie. Zij treffen elkaar om 18:30 uur Nederlandse tijd in Leicester. Southampton staat met twintig punten samen met Liverpool op de negende plaats. Liverpool speelt zondag nog thuis tegen Swansea City.

In de degradatiezone deed Sunderland uitstekende zaken met een 2-0 thuiszege op middenmoter Stoke City. Patrick van Aanholt legde de basis voor het succes van The Black Cats. De Nederlandse verdediger was in de 82ste minuut met een afstandsschot verantwoordelijk voor de 1-0. Duncan Watmore legde twee minuten later de eindscore vast op 2-0. Van Aanholt speelde de volledige wedstrijd bij Sunderland, Jeremain Lens mocht in de 54ste minuut invallen. Bij de bezoekers had Erik Pieters een basisplek, viel Ibrahim Afellay in en bleef Marco van Ginkel op de bank. Stoke City was kort na rust met tien man komen te staan, nadat Ryan Shawcross zijn tweede gele kaart had gekregen.

Sunderland heeft nu twaalf punten en klimt van rang negentien naar zeventien. Het gaat aartsrivaal Newcastle United en AFC Bournemouth voorbij. Die teams hebben allebei tien punten, Aston Villa is met vijf punten de hekkensluiter in de Engelse competitie. Newcastle United verloor met 5-1 bij subtopper Crystal Palace, ondanks dat Papiss Cissé in de tiende minuut op aangeven van Daryl Janmaat nog wel voor de 0-1 had gezorgd. James McArthur (2), Yannick Bolasie (2) en Wilfried Zaha scoorden voor Crystal Palace. Bij Newcastle verschenen naast Janmaat ook Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita aan de aftrap, Siem de Jong viel in.

Bournemouth pakte voor eigen publiek in een bizarre pot een punt tegen Everton: 3-3. Door tegengoals van Ramiro Funes Mori en Romelu Lukaku stond de promovendus bij rust met 0-2 achter, maar in de laatste tien minuten knokte het zich door toedoen van Adam Smith en Junior Stanislas terug tot 2-2. Met een treffer in de vijfde minuut van de extra tijd leek Ross Barkley Everton alsnog de winst te gaan bezorgen, maar Stanislas kopte drie minuten later de 3-3 eindstand op het scorebord. Met Leandro Bacuna op de bank verloor Aston Villa op eigen veld met 2-3 van Watford FC, dat nu knap elfde staat. Nathan Aké was basisspeler bij Watford, Steven Berghuis bleef reserve.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen