Spurs en Chelsea delen punten in Londense derby

Ger
29 november 2015, 14:55   Bijgewerkt: 29 november 2015, 15:19

Chelsea heeft een puntje overgehouden aan het bezoek aan Tottenham Hotspur. De Londense derby eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Vorig seizoen leverde de Londense clash op White Hart Lane nog een 5-3 overwinning op voor de thuisclub.

Bij Chelsea acteerde Eden Hazard in de spits in plaats van Diego Costa. De Spanjaard werd door manager José Mourinho naar de bank verwezen vanwege zijn magere productie dit seizoen. De ingreep van de Portugees sorteerde aanvankelijk niet het gewenste effect, aangezien de beste kansen in de eerste helft voor Tottenham waren. Doelman Asmir Begovic moest handelend optreden bij pogingen van onder meer Harry Kane, Heung Min Song en Mousa Dembélé. Aan de andere zijde dwong Hazard keeper Hugo Lloris tot een reflex. Het was de enige inzet van Chelsea op doel voor de pauze.

In de tweede helft waren beide clubs meer aan elkaar gewaagd, maar doelpunten bleven uit. Tottenham, dat deze voetbaljaargang al sinds de eerste speelronde niet meer verloor, blijft door de remise op de vijfde plaats steken. Titelverdediger Chelsea is de nummer veertien van de ranglijst. In de Champions League staat de ploeg van Mourinho er overigens wel goed voor. Chelsea zegevierde deze week met 0-4 bij Maccabi Tel Aviv en gaat aan de leiding in de poule.

Bij Tottenham vierde Christian Eriksen een jublieum. De Deense oud-Ajacied speelde zijn honderdste wedstrijd in het shirt van The Spurs.