De Boer: "Het had bij de rust 5-0 moeten staan"

Jw
29 november 2015, 18:07

Frank de Boer was na afloop van de zege op PEC Zwolle (0-2) vanzelfsprekend blij met de drie punten. Toch had de trainer van Ajax na afloop wel wat aan te merken op zijn ploeg. De Boer vond dat Ajax het duel al lang en breed voor de rust had moeten beslissen.

"Ik denk dat wij een heel goede eerste helft hebben gespeeld", vond De Boer tegenover de NOS. "We hebben heel goed geanticipeerd op PEC Zwolle. We wisten dat ze met vijf verdedigers konden gaan spelen. We hebben daar op getraind afgelopen zaterdag, met de bedoeling om heel goed aduidelijk te krijgen wat we op dat moment moesten doen. We hadden ze toen bij de strot."

Ajax maakte het onnodig spannend in Zwolle, waar vooral Viktor Fischer in de eerste helft drie gigantische kansen om zeep hielp. "Het is jammer dat het maar 1-0 bleef, het had eigenlijk 5-0 moeten worden, dat kunnen we onszelf verwijten", vond ook De Boer, die de Deense aanvaller wel in bescherming nam. "Het is het belangrijkste dat hij in die situatie komt, dat is een kwaliteit. Hij weet zelf ook dat twee van die drie kansen moeten zitten, maar het vreet zo aan hem dat hij op dat moment misschien wel te geforceerd naar die goal toe wil. Die rust moet hij nog vinden. Als-ie dan weer valt, vallen die goals hopelijk weer met bosjes."

Door de overwinning heeft koploper Ajax de voorsprong op Feyenoord weer op drie punten bepaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen