Kolder speelt jubileumwedstrijd: "Gewoon normaal doen"

1 december 2015 – Marnix Kolder bereikte maandagavond een mijlpaal. De 34-jarige spits van FC Emmen viel in tijdens het uitduel met FC Eindhoven. Het betekende zijn vijfhonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal.

Kolder speelt jubileumwedstrijd: "Gewoon normaal doen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Kolder kreeg na afloop in de kleedkamer een staande ovatie van zijn ploeggenoten. "Ja, dat doet me wel wat. Ik ben er ook trots op. Dit is toch een mijlpaal die niet veel veldspelers gegeven is", zegt Kolder tegen RTV Drenthe. Zijn vijfhonderd duels speelde hij achtereenvolgens voor SC Veendam, FC Groningen, VVV Venlo, Go Ahead Eagles en dus Emmen. "Wat mijn geheim is? Ik heb geen geheim. Gewoon normaal doen en voor je sport leven... Ja, misschien is dat ook wel hét geheim."

Kolder was in zijn jubileumwedstrijd bijna vroegtijdig van het veld gegaan. Hij kreeg namelijk een harde schop van Eindhoven-verdediger Tibeau Swinnen, die werd bestraft met rood. Kolder: "Ik had bij die actie mijn scheenbeen wel kunnen breken."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd