Napoli-directeur haalt uit naar verbannen De Guzman

1 december 2015, 18:42

De rol van Jonathan de Guzman bij Napoli is al een tijdje uitgespeeld. De 28-jarige Nederlander speelde dit seizoen geen minuut en maakt al maanden geen deel meer uit van de selectie. Sportief directeur Cristiano Giuntoli geeft in Italiaanse media tekst en uitleg bij de verbanning van de Oranje-international.

Naast De Guzman is ook Camilo Zuniga niet meer welkom bij de Napoli-selectie. Giuntoli maakt duidelijk dat de twee spelers het eigenbelang boven het teambelang stelden. "Als iemand de regels overtreedt moet diegene uit de groep worden gezet, want door dergelijk gedrag maak je geen deel uit van een team", sprak hij. "Nog voor de voetballer, maakt de persoon het verschil. Er zijn spelers die dat begrijpen, anderen niet. Wie tot de laatste categorie behoort moet vertrekken, voor het collectief. Prijzen win je alleen samen, niet alleen."

Hij benadrukt dat Napoli een eenheid moet zijn. "Coach Maurizio Sarri en ik zijn één, beslissingen worden met wederzijds goedvinden genomen. De wil om te winnen is gebaseerd op een positieve sfeer, iedereen moet hetzelfde doel voor ogen hebben. Het team bestaat, inclusief staf, uit zestig of zeventig personen. Iedereen is belangrijk. Cruciaal is dat iedereen op eenzelfde manier behandeld wordt als bijvoorbeeld Gonzalo Higauín."

Na veertien wedstrijden is Napoli de koploper in de Serie A, het versloeg dit weekend Inter met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen