Di Natale leidt Udinese ronde verder, blamage Palermo

2 december 2015, 23:01

Aan de hand van routinier Antonio Di Natale heeft Udinese de achtste finales van de Coppa Italia bereikt. Mede door twee doelpunten van de 38-jarige spits zegevierde de equipe uit Udine woensdag bij de laatste 32 in het eigen Stadio Friuli met 3-1 over Atalanta Bergamo, waar Marten de Roon niet speelde vanwege een bovenbeenblessure. De Nederlander zat wel op de bank.

Di Natale opende in de vierde minuut de score uit een strafschop en was in de 76ste minuut verantwoordelijk voor de 3-1 eindstand. De goalgetter scoorde met een volley die tergend langzaam, via de binnenkant van de paal, in het doel verdween. Gaetano Monachello had Atalanta vlak na rust langszij geholpen, voormalig NAC-aanvaller Stipe Perica bracht Udinese in de 57ste minuut opnieuw aan de leiding. Udinese speelt in de achtste finales tegen Lazio. De werkgever van Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Edson Braafheid stroomt pas in die toernooifase in omdat het vorig seizoen in de top-acht eindigde in de Serie A.

Coach Luigi Del Neri debuteerde met een bekerzege in de dug-out bij Hellas Verona. In het eigen Stadio Marc'Antonio Bentegodi werd derdeklasser AC Pavia met 1-0 verslagen, door een doelpunt van Cláudio Winck in de extra tijd. Palermo blameerde zich tegen een club van het derde niveau, de Sicilianen verloren thuis met 2-3 van US Alessandria 1912. Verona speelt in de volgende ronde tegen Napoli, Alessandria krijgt te maken met Genoa.