Corona helpt Porto aan ruime zege in inhaalwedstrijd

2 december 2015, 23:14

FC Porto heeft de inhaalwedstrijd tegen União Madeira in de Portugese competitie met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van coach Julien Lopetegui won woensdag met 0-4 in het Estádio Municipal de Machico. Het duel werd eind oktober afgelast omdat FC Porto vanwege de weersomstandigheden niet kon landen op het eiland Madeira.

FC Porto, waar Bruno Martins Indi voor de vijfde keer dit seizoen een basisplaats had in de competitie, leidde binnen 22 minuten al met 0-3 bij União Madeira. Hector Herrera, Yacine Brahimi en voormalig FC Twente-speler Jesus Corona waren de doelpuntenmakers. Pablo Osvaldo kreeg in de 74ste minuut een directe rode kaart, maar toch liep Porto in de slotfase met een man minder uit naar een 0-4 overwinning. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Danilo Pereira.

Door de zege verkleint nummer twee FC Porto de achterstand op koploper Sporting Lissabon tot twee punten.