Caen loopt niet in op PSG, zeldzaam succes voor Lille

2 december 2015, 23:27

Caen is er niet in geslaagd de achterstand op Ligue 1-koploper Paris Saint Germain iets te verkleinen. De nummer twee van de ranglijst kwam woensdag in de uitwedstrijd tegen AS Monaco niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Paris SG was dinsdag op 0-0 blijven steken bij Angers SCO.

Ronny Rodelin redde met een doelpunt in de 86ste minuut het punt voor Caen in Monaco. Guido Carrillo had AS Monaco in de 56ste minuut aan de leiding gebracht. Door de resultaten in de zestiende speelronde van de Franse competitie blijft de voorsprong van lijstaanvoerder Paris Saint Germain op de naaste concurrent, Caen, maar liefst dertien punten.

OSC Lille boekte een zeldzaam succesje. De ploeg die in 2011 nog landskampioen werd, won thuis met 1-0 van Saint-Etienne. Yassine Benzia maakte na een uur spelen het verschil. Lille staat met zeventien punten nog wel onder de rode streep. Met één punt meer staat Girondins Bordeaux daar net boven. De gevallen topclub ging op Corsica met 1-0 onderuit bij SC Bastia, door een tegendoelpunt van Florian Raspentino in de 88ste minuut.