Koeman trekt boetekleed aan na half dozijn tegengoals

3 december 2015, 09:17

Wie woensdagavond de voetbaluitslagen bekeek, zal zichzelf even in de ogen gewreven hebben. Southampton ging in het eigen St. Mary's maar liefst met 1-6 ten onder tegen Liverpool, in de kwartfinale van de League Cup. Voor de eerste keer in twintig jaar moesten The Saints twintig tegentreffers incasseren voor het eigen publiek. Het was de grootste thuisnederlaag sinds 1959, toen er met 0-6 van Brentford verloren werd.

Ronald Koeman zag zijn ploeg met 1-0 voor komen tegen Liverpool, maar zag het daarna dus volledig mis gaan tegen het elftal van coach Jürgen Klopp. Na afloop trok de Nederlandse manager het boetekleed aan. "Ik moet erkennen dat het een fantastische prestatie van Liverpool is. Zij speelden een geweldige wedstrijd. Maar het werd ze te makkelijk gemaakt", aldus Koeman bij de BBC.

In de theepauze opteerde Koeman voor een tactische omzetting. "Ik ging met drie man in de verdediging spelen, daarom neem ik de verantwoordelijkheid voor de slechte tweede helft. Er ontstond te veel ruimte en de balans was ver te zoeken. Misschien moeten we defensiever spelen, al ben ik geen manager die daar van houdt. We gaan het er over hebben met de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen