Wildschut is in vorm: "Wigan wil mij graag houden"

3 december 2015, 09:34

Yanic Wildschut kwam bij Middlesbrough, dat hem vorig jaar haalde, nauwelijks aan de bak. Daardoor opteerde de Nederlandse vleugelaanvaller voor een tijdelijke overstap naar Wigan Athletic. Hij is bezig aan een huurperiode van drie maanden, waarvan de eerste twee uiterst succesvol waren. Zijn tijdelijke werkgever wil hem graag langer aan boord houden.

"Wigan wil mij graag houden en dat streelt mij", zegt Wildschut in gesprek met FOX Sports. Hij maakt bij de huidige nummer vijf van de League One indruk met doelpunten, assists en zijn snelle dribbels. "Het geeft een goed gevoel om belangrijk te zijn. Mijn manier van spelen spreekt de mensen blijkbaar enorm aan. Wigan was een gok, dat geef ik toe. Als ik hier geen indruk zou maken, dan was het heel moeilijk geworden. Maar de keuze heeft goed uitgepakt."

Over een maandje keert hij terug naar Middlesbrough, dat in het Championship acteert. "Ik hoop de komende weken nog wat doelpunten en assists mee te pikken. Dat ben ik de club ook wel verschuldigd. Hier heb ik de kans gekregen om elke week speelritme op te doen", aldus de 24-jarige vleugelaanvaller, die wel openstaat voor een langer verblijf bij Wigan. "Dat is zeker een optie, maar de interesse neemt toe. Ik zal in ieder geval niet zomaar een club die strijdt om promotie inruilen voor een club die een niveau hoger tegen degradatie vecht. Natuurlijk wil ik mij nog steeds bewijzen bij Middlesbrough, maar het is afwachten wat hun plannen zijn."

"Middlesbrough volgt mijn ontwikkeling bij Wigan op de voet en ik hoor alleen maar positieve geluiden. Wel moet ik nog met manager Aitor Karanka om de tafel. Dat gebeurt binnenkort. Als ik terugga, wil ik van waarde zijn", benadrukt Wildschut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen