Ten Cate: "De Haan geeft Lodeweges enorme trap na"

3 december 2015, 10:04

Henk ten Cate vindt het allesbehalve chique hoe Foppe de Haan is omgegaan met Dwight Lodeweges, diens voorganger als trainer van sc Heerenveen. De voormalig coach van onder meer Go Ahead Eagles, NAC Breda, Sparta Rotterdam en Ajax vindt het oncollegiaal dat De Haan een trap na geeft. "Niet een beetje; een enorme trap."

Ten Cate, momenteel actief bij de KNVB, is geen fan van De Haan. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment niet veel heb met Foppe. Met Dwight Lodeweges heb ik jaren gevoetbald, hij is mijn assistent geweest en ik heb hem heel hoog zitten", aldus de geroutineerde oefenmeester tegen Voetbal International. "Er zijn weinig trainers zo integer als Lodeweges." Zo integer als Lodeweges is, is De Haan volgens Ten Cate absoluut niet. "Hij is mede-schuldig aan de onrust bij Heerenveen en dan gaat hij een trainer die onder moeilijke omstandigheden zijn stinkende best heeft gedaan een schop in zijn rug geven."

Toch doet De Haan het sportief gezien uitstekend bij Heerenveen. Met de filosofie van de 72-jarige coach is volgens Ten Cate ook niet veel mis. "Met Foppes stelling dat trainers gemakzuchtig zijn, ben ik het wél volledig eens. Niemand gaat nog zitten en trainingsvormen bedenken. Dat is van vroeger. Pass- en trapvormen worden gewoon even gegoogeld, waardoor je voorbijgaat aan de essentie van de oefenvormen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen