Denswil schiet Club Brugge in extra tijd naar kwartfinale

Ger
3 december 2015, 22:48   Bijgewerkt: 3 december 2015, 23:17

Stefano Denswil heeft Club Brugge naar de kwartfinales van de Belgische Beker geschoten. De oud-Ajacied tekende tegen SC Lokeren in de 93ste minuut uit een vrije trap voor het enige doelpunt.

Met zijn winnende treffer revancheerde Denswil zich voor optreden in het duel met KV Mechelen. De verdediger, die sinds begin 2015 in België speelt, kreeg afgelopen zondag in het competitietreffen in de toegevoegde tijd een directe rode kaart. De 1-4 zege van Club Brugge stond toen al op het bord.

In het bekerduel met Lokeren toonde Blauw-Zwart zich minder efficiënt. Verschillende goede kansen leverden geen doelpunt op. De achtste finale leek daardoor uit te lopen op verlengingen, maar diep in blessuretijd kwam dan toch de bevrijdende treffer van Denswil.

De club van trainer Michel Preud'homme werd na afloop tijdens de loting gekoppeld aan Westerlo. Standard Luik speelt in de kwartfinale tegen KV Kortrijk, Racing Genk ontvangt Moeskroen-Péruwelz en KV Mechelen gaat op bezoek bij AA Gent.