"Voelt alsof De Boer mij de topscorerstitel ontnam"

4 december 2015, 09:18

Mounir El Hamdaoui is inmiddels alweer een tijdje terug in Nederland, waar hij zich in de loop van het seizoen aansloot bij zijn oude liefde AZ. De 31-jarige aanvaller blikt in het Algemeen Dagblad terug op zijn periode bij Ajax, waar hij uit beeld raakte na de komst van coach Frank de Boer in het najaar van 2010.

El Hamdaoui vindt dat de entree van De Boer voor hem niet goed uitpakte. De aanvaller won de beker met Ajax, waarvoor hij dertien doelpunten maakte en ook nog eens belangrijk was bij de plaatsing voor de Champions League. "Ja, het voelt wel alsof De Boer mij die topscorerstitel heeft ontnomen. Ik was goed bezig dat jaar. Maar ik weet ook: een trainer kán andere keuzes maken. Ik kan daar weinig aan doen", aldus El Hamdaoui.

Onder Martin Jol was de aanvaller een basiskracht, maar dat veranderde dus toen De Boer het roer overnam. "Er is nooit meer een opening geweest. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik het nog kon omdraaien", zegt El Hamdaoui, die tussen zijn exit bij Ajax en zijn comeback bij AZ nog voor Malaga en Fiorentina speelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen