Schorsing Luckassen niet opgeheven, maar verminderd

4 december 2015, 10:24   Bijgewerkt: 4 december 2015, 10:31

De tuchtcommissie van de KNVB heeft zich vrijdagochtend uitgesproken over de schorsing van Derrick Luckassen. De schorsing van de centrale verdediger van AZ is niet kwijtgescholden, maar wel met één duel gereduceerd. Dat betekent dat hij twee wedstrijden (plus een voorwaardelijk duel) niet in actie kan komen voor zijn Alkmaarse werkgever.

Luckassen kreeg afgelopen zondag in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV een directe rode kaart, nadat hij een slaande beweging maakte richting PSV-aanvoerder Luuk de Jong. De aanklager deed een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden schorsing, maar AZ ging daar niet mee akkoord. De Alkmaarders gingen voor vrijspraak, maar de tuchtcommissie heeft dus 'slechts' één duel afgetrokken van de schorsing.

De tuchtcommissie vindt dat er wel sprake was van een slaande beweging, maar beschouwt de actie van Luckassen als minder ernstig dan de aanklager dat deed. De AZ-verdediger kan tegen de twee duels schorsing in beroep gaan, maar mist sowieso de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij dreigt ook het daaropvolgende duel met PEC Zwolle (uit) te moeten missen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen