Real uit beker gezet voor opstellen niet-speelgerechtigde speler

4 december 2015, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Copa del Rey zit erop voor Real Madrid. De Spaanse voetbalbond heeft vrijdag besloten De Koninklijke per direct uit het bekertoernooi te zetten omdat ze afgelopen woensdag in de uitwedstrijd tegen Cadiz de niet-speelgerechtigde Denis Cheryshev liet meespelen.

Cheryshev verzamelde vorig seizoen als speler van Villarreal drie gele kaarten in de Copa del Rey. Hierdoor was hij geschorst voor de eerstkomende bekerwedstrijd, maar die straf heeft hij bij Villarreal nooit uitgezeten. Afgelopen zomer stapte de Rus over naar Real Madrid en die club is naar eigen zeggen nooit geïnformeerd door de Spaanse voetbalbond over de openstaande schorsing. Volgens voorzitter Florentino Perez is een sanctie daardoor 'ongegrond'. "We zullen een eventuele straf zeker aanvechten", zei de preses eerder op de dag.

Met Cheryshev als bassispeler won Real Madrid de eerste ontmoeting met derdeklasser Cadiz bij de laatste 32 van de Copa del Rey met 1-3. Cheryshev was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De return had over twee weken moeten plaatsvinden in Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen