Arnautovic zet koppositie Manchester City op de tocht

Ger
5 december 2015, 16:02

Manchester City dreigt de koppositie in de Premier League te verliezen. De manschappen van manager Manuel Pellegrini lieten zich verrassen in de uitwedstrijd tegen Stoke City: 2-0. Door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen was Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, de gevierde man.

De Oostenrijker was twee keer succesvol binnen het eerste kwartier. In beide gevallen verzorgde Xherdan Shaqiri de assist. Manchester City, zonder Yaya Touré en Sergio Agüero, ontsnapte daarna aan een nog grotere nederlaag. Arnautovic verzuimde de trekker een derde keer over te halen. Kort voor rust raakte hij bijvoorbeeld de paal. Ook na de hervatting waren de beste kansen voor Stoke City. Ibrahim Afellay speelde de volledige wedstrijd bij de thuisploeg, Marco van Ginkel viel in de slotfase in.

Voor Manchester City is de nederlaag het derde slippertje in de laatste vier competitieduels. Onlangs kreeg de titelkandidaat al een pak slaag van Liverpool (1-4) en eindigde het duel met hekkensluiter Aston Villa in een teleurstellende doelpuntloze remise.

Door de nieuwe nederlaag moet de lichtblauwe formatie uit Manchester vrezen de eerste plaats kwijt te raken. Leicester City, Manchester United én Arsenal kunnen The Citizens passeren op de ranglijst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen