Lyon verliest laatste competitieduel in Stade de Gerland

5 december 2015, 21:58

Olympique Lyon heeft het Ligue 1-tijdperk in het Stade de Gerland in mineur afgesloten. De formatie van trainer Hubert Fournier ging zaterdag met 0-2 onderuit tegen Angers SCO. Het was de laatste competitiewedstrijd van Lyon in het Stade de Gerland, het verhuist begin volgend jaar naar het Stade des Lumières. Wel speelt het later deze maand nog een bekerduel in het oude complex.

Cheikh N'Doye was de grote kwelgeest van Lyon. De Senegalese middenvelder was verantwoordelijk voor beide doelpunten van Angers SCO. N'Doye opende in de zeventiende minuut de score en bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 0-2.

Angers SCO klimt door de zege naar de tweede plaats in de Ligue 1, al bedraagt de achterstand op koploper Paris Saint Germain wel vijftien punten. Paris SG won vrijdag met 0-3 bij Nice. Caen staat met 29 punten op de derde positie, na een 1-2 thuisnederlaag tegen OSC Lille. Lyon bezet met 26 punten de vijfde plek. Het werd gepasseerd door AS Monaco, dat met 1-2 won bij SC Bastia.